CO2-voetafdruk DailyPack

VERPAKKING

In onze productselectie geven we de voorkeur aan producten, gecertificeerd met het Ecolabel, gemaakt van hernieuwbare grondstoffen, die minder afval genereren of grondstoffen verbruiken, of die zijn te recycleren. Daarnaast gebruiken wij al vele jaren FSC®-gecertificeerd papier en streven ernaar zoveel mogelijk papierproducten te certificeren.

OPVULMATERIAAL

Wij maken gebruik van FillPak® papieren verpakkingsmateriaal.  FillPak® biedt een effectieve manier om lege ruimte in een doos te vullen en zo te voorkomen dat uw producten tijdens het vervoer gaan schuiven. Het is een schone, efficiënte, betrouwbare en flexibele oplossing die on-demand opvulmateriaal maakt. Door de vorm van het papier hebben wij uiteindelijk minder verpakkingsmateriaal nodig. Hoe groot of klein de doos ook is of welk product u ook verzendt, DailyPack heeft de verpakkingsoplossing voor u.

BEDRIJFSAFVAL

Wij zetten ons in om zoveel mogelijk afvalstromen gescheiden in te zamelen. Reststromen uit productie en kantoren worden op die manier gerecycled en blijven in de kringloop. Afval is dan geen afval meer, maar grondstof voor nieuwe producten en groene energie.

Van ons oud papier en karton wordt weer nieuw papier en karton gemaakt.
Van de plasticsoorten worden weer nieuwe plastic producten gemaakt.
Ons sterk gereduceerd restafval wordt ‘thermisch gereinigd’

TRANSPORTEURS

80% van onze pakketten versturen wij via GLS Nederland die deze pakketten CO2-neutraal bezorgt.
GLS Netherlands is, na GLS Germany, de tweede dochteronderneming binnen de internationale GLS Group die voor de bescherming van het klimaat al haar pakketten volledig klimaatneutraal transporteert.

18% van onze pakketten versturen wij via PostNL.
Iedere dag werkt PostNL er hard aan om hun CO2-uitstoot te verminderen. Vanaf 2030 wil PostNL helemaal geen CO2 meer uitstoten op de route van sorteercentrum naar het adres van de ontvanger.